måndag 28 juni 2010

28 juni

Martin fick reda på det i fredags. Han blev alldeles tårögd och rörd... "Nämen... åh.. Kom hit..." kram, kram... Sen fick jag inte bära något.. Jag verkar visst vara handikappad.. Eller.. Det är ju egentligen inte så långt ifrån.. Översexuell, lättretlig, överkänslig... Det är bara tre ord som beskriver mig just nu.. En jobbig sak är dock att bröstvårtorna ömmar. Att få dem styva vid en "tändning" är väl en sak. Men tänk dig det, gånger tre och i två timmar..! AJ! Det gör så förbannat ont... Men på orsdag ska vi till MVC.. Det ska bli skojigt!

söndag 27 juni 2010

27 Juni

Graviditetsvecka 8

Humörsvängningar är vanliga och många känner sig känslomässigt sårbara.

Blivande mamma med många känslor
Det kan bli en period med mycket blandade känslor även om graviditeten är planerad. Graviditeten kan kännas overklig. Många kvinnor blir labila till humöret, ofta nedstämda, gråtmilda och med perioder av irritabilitet. Ofta är känslorna motstridiga. Glädje och lycka blandas ofta med tvivel och oro. Samtidigt som man känner sig sårbar kan man också uppleva en ny styrka inom sig. Du förbereder dig känslomässigt för föräldraskapet. När man väntar barn minns man ofta mycket mer av sin egen barndom

Den första tiden kan sexlusten vara nedsatt om du tillhör de kvinnor som är illamående och har svullna, ömma bröst.

Glöm inte att berätta för din man och dina närmaste hur du mår. Det lättar.

Det kan vara en god idé att skriva dagbok under graviditeten för att ge uttryck åt alla känslor. Den blir rolig att läsa senare både för dig och ditt barn.

Du kan av och till känna små krampliknande smärtor eller en dov, kramande värk i höjd med blygdbenet. Många blir rädda och tror att det är sammandragningar och att det ska leda till missfall. Den troligaste förklaringen är att det är "växtvärk" - livmodern växer snabbt, tänjer sig och blodgenom-strömningen ökar. Denna värk är normal och är oftast inte farlig, men om den kommer tillsammans med småblödningar bör man söka vården.

Teckning: GP/ Lars Grennert

I vecka 8 är barnet stort som en plommonkärna, 2 cm långt, och väger 15 gram. Det börjar bildas pigment i näthinnan (som ger den färg), ögonlocksvecken kan börja synas. Ett par vallformade utbuktningar antyder att ytterörat börjar utvecklas. Näsanlaget syns. På handplattorna kan man ana uppdelningen i fingrar, och fotplattorna börjar ta form. Lungorna delas upp i två lunglober på vänster sida och tre lober på den högra. Med ultraljud kan man se de första små ryckiga rörelserna. Läs mer om fostrets utveckling!

Nu kan det bli lite irriterat mellan dig och din partner, ni bråkar kanske om sådant ni normalt inte brukar göra. Många blivande mammor känner sig ensamma, de saknar sitt vanliga liv. Det är så mycket som är okänt. Försök att prata om hur ni känner er och stötta varandra i matlagning, städning och andra praktiska sysslor.

Kontroller och undersökningar

Det är dags att boka tid på mödravårdcentralen. Ring till din vårdcentral, som lotsar dig vidare till en barnmorska. Det första besöket brukar ske någon gång mellan vecka åtta och tolv. Barnmorskan kommer att fråga om din ålder och om du eller en nära släkting har någon ärftlig sjukdom. Det gör hon för att veta om du behöver en läkartid för bedömning av eventuell fosterdiagnostik. Berätta också för henne om du har någon kronisk sjukdom.

måndag 21 juni 2010

21 juni

Fy fan vad jag inte mår prima... Jag vill bara kräkas. Jo, visst.. Jag väntar barn... Men, jag vill inte gå omkring och känna det som om jag ska kräkas vilken sekund som helst och sen inte kräkas..! Just nu har jag jättesvårt för surt. Jag är jättekänslig mot sura saker.. Spyor är ganska sura... Det gör det svårt för mig att framkalla en kräkning. Idag blev jag så trött på illamåendet... Och då har jag bara gått en vecka med det! Jag stoppade fingrarna i halsen.. Men det gick ju inte heller så värst mycket bättre. För det som kom upp var så jädra surt att jag fick ju ticks i flera minuter efteråt! Suck... Varför kan det inte bara vara bra?! Jag vill ha nån jag kan prata med om detta.. När jag berättar det för Samuel så känns det som gnäll. Jag har ju för fan gnällt en hel vecka! Och det är över 30 veckor kvar! Jag kan förstå om han blir less på det... Men hade vi bara gått ut med att vi är gravida, så hade jag kunnat beklaga mig på annat håll!! Men det går inte... Jaja.. Jag får väl vara nöjd med att jag åtminstone är gravid...

söndag 20 juni 2010

Bilder v.6

Här är jag i vecka 6.. Eftersom jag är ganska så stor från början, så syns ingenting... Men det känns...

HIttade mer...

I dag är du 6 veckor og 6 dagar gravid.
Befruktningen ägde rum omkring:
17. maj 2010
Hjärtat börjar att slå:
11. juni 2010
Embryot rör sig:
5. juli 2010
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
12. juli 2010
Alla inre organ är färdigbildade:
12. juli 2010
Risken för missfall avtar:
26. juli 2010
Illamåendet avtar för de flesta:
2. augusti 2010
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
9. augusti 2010
Fostret sväljer och kissar:
23. augusti 2010
Ungefärlig tid för ultraljud:
30. augusti 2010
Du kan känna fostrets rörelser:
6. september 2010
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
20. september 2010
Fostret börjar att höra:
11. oktober 2010
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
8. november 2010
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
13. december 2010
Beräknat förlossningsdatum:
7. februari 2011
Jag kan leva med att denna säger att jag är en dag bakom...=)

20 juni

Graviditetsvecka 7

Eventuellt börjar du må illa och drabbas av kräkningar. Förmodligen känner du dig också trött.

Många kvinnor kan känna en ökad aptit och ganska tidigt i graviditeten lägga på sig ett par kilo i vikt. Bry dig inte så mycket om det, det är vanligt och viktökningen fortsätter inte i samma takt hela graviditeten. Man kan ha en kombination av ökat sug efter mat och illamående men om illamåendet är besvärligt brukar summan bli en viktminskning. Det tar du igen när illamåendet släpper, det finns reserver för barnet som hela tiden tar vad det behöver - det är du som magrar, inte barnet!

Barnet har vuxit och är drygt 1 cm från hjässa till stjärt. Handflatorna syns. Benknopparna syns nu också, så grunden finns för såväl armar som ben. Hjärtat gör att kroppsytan buktar ut, hjärtklaffarna börjar utformas liksom hjärtats egna blodkärl - kranskärlen. Blodcirkulationen är väl utbyggd. Njuranlag börjar formas. Läs mer om fostrets utveckling!

De flesta kvinnor tycker plötsligt illa om starka dofter, till exempel rök eller kaffe. Om ni röker är det hög tid att sluta för båda två. Kanske är den blivande mamman mycket trött, försök att underlätta så mycket du kan genom att låta henne sova ut på helgerna. Att vara gravid är en kroppslig omvandling för din kvinna. Den blivande mammans hormoner står för denna omvandling och den gör också att humöret kan svänga fram och tillbaka under en tid. Du måste visa förståelse och acceptera dessa svängningar. Glöm inte att bocka av tiden till mödravårdscentralen i din kalender, så att du kan följa med till barnmorskan när det är dags för inskrivning. Barnmorskan är till för din partner och dig och kan svara på alla frågor. Ingen fråga är för konstig. Barnmorskan har hört det mesta förut.

Kontroller och undersökningar

Om du inte redan gjort det är det dags att boka tid på mödravårdscentralen. Ring till din barnmorska på barnmorskemottagningen.

lördag 19 juni 2010

19 juni

Fan vad illa jag mår! Jämt o ständigt går jag omkring och mår illa.. Sura uppstötningar och illamående. Igår fick du mig att börja gråta. Inte en gång, utan TVÅ!! Magen värker så det sprakar.. Måtte du snart komma ut! Jag låg och kved med tårarna rinnandes i säkert 5 minuter! Schmärtzen! Fan... Men, jag har iaf rätt att gnälla.... Idag berättade vi dock att du fanns för dina farbröder. Den ena tyckte väl att det var spännande, den andre tror jag tvivlade lite på att du fanns... Om du inte finns, då blir jag skitförbannad... Varför har jag då så jädra ont?!! Hm.. Precis som mormor... Hon tvivlade nog allt lite först... Men inte moster... =) Och absolut inte Linda! Hon är och har varit sen i söndags, 100% att du finns! Som jag! För jag har skitont stundvis och mår röv! Jaja... Det är väl bara att inse, att du inte kommer få läsa detta fören du blir lite äldre... Kanske ska ge den till dig när du ska få barn... Så du vet vad du har att se fram emot... Hmpf.. Men iaf.. Idag har jag och pappa varit förlovade i 5 veckor.. Du kom till 2 dagar efter vår förlovning..

torsdag 17 juni 2010

17 juni

Eftersom denna blogg finns, så är det ju ingen hemlighet att jag och pappa har haft sex... Så därför behöver jag ju inte försöka släta över det.. =) Men! Du gillar det inte alls! Jag ska inte säga "varje gång", för det har inte blivit speciellt många gånger, men den gången vi försökte fick du mig att må skitilla efteråt.. Låt bli det där!! Så det är inte ok för mig att komma..? Att en en centimeter lång pys ska bestämma allt är sanslöst. Ta det inte i system... Idag kräktes jag nästan för första gången.. Jag gillar det inte... Antingen får du mig att spy ordentligt eller så skiter du i det! Jag vill inte ha massa småuppstötningar med kräk. Och speciellt inte när jag pratar!!! Annars har dagen gått på helt ok... Massa smårapar och lite illamående... Kan knappt bärga mig tills du kommer till oss!!

onsdag 16 juni 2010

16 juni

Har gått i Göteborg halva dagen. Det som egentligen har slått mig idag, är att jag inte ska äta 3 mål mat om dagen, utan 4 mindre! Idag har det blivit frukost, mellanmål på frukt, lunch; en hamburgare, middag; en halv skål spagetti och köttfärssås, kvällssmat; lite ris med skinka. Och dagen har gått bra! Jag har inte känt någon överdriven hunger. Men man vet ju inte hur det går. Du gör dock så att jag fortfarande har uppstötningar och speciellt rapar! Började känna mig lite illamående, men inget kräk... Än... Hade jag inte vetat att jag var gravid, hade jag faktiskt sökt läkare.. Jag brukar inte ha rapar hela dagarna, flera i sträck. Inte heller brukar jag känna den hunger jag känner.. Tur att du gjorde så att jag kände på mig att nått var på tok.. Eller tok och tok.. Du kan aldrig bli på tok... Du är så rätt, så! =) Något jag tycker är jobbigt är alla "vita lögner"... Alla som påstår att jag skulle vänta barn. Fick en idag; "Men du kan väl inte dricka på festen?" Varför skulle jag inte kunna det?! Det var ju bara att försöka släta över.. "Ja, vi har ju 6 boxar vin och 2 flaskor sprit och baileys och annat gott, så oss går det ingen nöd på..." Jobbigt... Men jag får väl säga som det är.. Snart...

16 juni kl. 09.21

Jag har magknip.. Har suttit på dass 2 gånger redan.. Jädra unge... =) Magen kniper och har gjort det hela förmiddagen. Det är ju inte så att jag saknar att ta av! Vill du ha nått knatte, så ta för dig!! Jag har flera kilo att bjussa på! =)

16 juni

www.pregnology.com Planeringen för mig just nu... 6veckor, 3 dagar... Bara 235 dagar kvar =)

tisdag 15 juni 2010

15/6 kl.22.51

Nu har det tagits kort på min mage... Dags att vägas med.. Och gissa vad; Jag är sulten igen!

15/6 (tänkte skriva till lilla knatte nu. Se om det funkar...)

Det är nu som frågorna börjar komma... När ska jag börja spy?! Jag känner dock hunger. Jag vet inte om det är du som gör det eller om det bara är psykologiskt... Jag är jämt sulten... Dags att köpa hem massa frukt, så att jag inte går upp 100 kg i vikt! Och sura uppstötningar har jag och rapar gör jag. Ja, jädrar vad jag rapar! Lite irriterande... När kommer spyorna?! Andra funderingar som är än jobbigare är det att jag fortfarande inte känner mig säker som gravid. Att komma till BVC och få bli inskriven är ett bra steg. Sen känns det säkert på nått sätt.. Just nu har jag flytningar och luft i massor. Det är skitjobbigt. Det känns som om mensen är på väg. Varje gång jag går på dass, tittar jag så att jag inte har fått mensen. Trots att jag kan titta på stickorna och se att jag verkligen är gravid, så är det så osannolikt! Jag vågar knappt gå på dass ens. Tänk om jag skiter ut lilla dig?! Det hade ju varit just snyggt... En liten skitunge... Jag har fortfarande inte förstått att det bor ett barn inuti mig... Att du bor inuti mig... Jag kommer på mig själv att inte våga fundera på saker och ting. Som barnvagn och namn t.ex. Fortfarande har jag tankarna "tänk om". Jag vågar inte riktigt tro att det är sant. Det kommer väl den 1 juli vid inskrivningen... Samuel ville följa med och det är jag så otroligt glad för.. Det visar bara att han är villig att vara med från början. Engagemang.. Precis det jag vill ha hos din blivande pappa... Han har ju sagt att han vill vara hemma med dig mycket, men bli nu ingen pappagris! Jag vill ha lite jag med =)

14/6

Det är som folk säger... När man ska gifta sig, ser man bröllopstidningar överallt.. När man är gravid ser man gravida folk och barn överallt. På Ullared såg jag gravida magar precis överallt... Det känns som om folk har pratat hela dagen om barn och att bli gravid och att vara gravid.. Jag har ju inte sagt nått på jobbet, men när svärmor kom, fick jag en stor kram och ett grattis! När jag sen gick hem så sa hon hejdå och tittade längtande på mig.. Hon ser verkligen fram emot att bli farmor... Jag åkte till BVC för att fråga hur jag skulle gå vidare. "Hej. Jag har gjort ett hemmatest som visade att jag är gravid och nu undrar jag hur jag ska gå vidare..." "Och det känns bra?" Det var den första frågan jag fick... Och det känns bra?... Såklart att det känns bra!!! Nu vill jag att det ska börja synas så att vi kan säga till fok att vi är gravida!!! Jag fick en tid för inskrivning; 1 juli. Pappan fick jättegärna följa med! Hoppas han vill! På väg till bilen såg jag två människor vid sina bilar. Båda två lastade ut barnvagn. Snart blir det vi som gör så! Håller tummarna!!! Jag gick in på deras (BVC) hemsida och skrev ut lite papper. Ett frågeformulär att skriva i och ha med sig... Lite om sjukdomar i släkten och så. Bästa frågan var ändå; "Försökt bli gravid i antal år:" Eh... sen april... Jag ringde mamma för att få reda på lite mer om sjukdomar i släkten. NU har förlikat sig med att hon ska bli mormor... När Samuel kom hem, så berättade jag om tiden på BVC och inskrivning... 8.15, 1 juli... Han ville gärna med! WOHO!!! "Jag säger att jag ska till läkaren..." Ja, det ska han ju med=)

v. 22; 6:e graviditetsveckan..

Graviditetsvecka 6

Du känner på dig att du är gravid. Redan från graviditetens första dag kan kroppens förändringar vara stora. Vissa kvinnor upplever dessa förändringar som njutbara medan andra kan känna det jobbigt.

Livmodern, som är stor som ett hönsägg före graviditeten, är nu stor som en liten mandarin - men du kan ännu inte själv känna den.

Kontakta barnmorskemottagningen!

Även om du inte lämnat något graviditetstest är du nu ganska säker på att du är gravid! Ring en barnmorska på en mödravårds-central så får du en tid som är anpassad efter graviditetslängden.

Om du är 35 år eller äldre får du alltid en tid så att du hinner diskutera fosterdiagnostik innan det är för sent. Om du har ärftliga sjukdomar i närmaste släkten, som du känner till, tala om det för barnmorskan när du ringer och beställer tid - likaså om du själv har någon sjukdom som du medicinerar för.

De flesta känner också att det spänner i brösten och många mår också illa, framför allt på morgnarna. Illamåendet och en övertrötthet som ofta är påtaglig gör att det för en del kan bli en ganska jobbig start i graviditeten.

Rent psykiskt kan det bli extra svårt om graviditeten är oplanerad eller rent av oönskad. Även om du har ett bra förhållande till den blivande pappan kan du behöva hjälp av kurator - och det erbjuds du alltid om du kontaktar barnmorska på din kvinnoklinik eller mödravårdscentral.

Vid illamående:

  • Ät lite men ofta
  • Drick vatten
  • Stressa inte
  • Ingefära kan minska ditt illamående
  • Undvik stekt mat, fet mat, kryddig mat, kaffe
  • Det finns mediciner vid kraftigt illamående
Barnet i vecka 6 är stort som en lillfingernagel, ungefär 7 millimeter långt från hjässan till stjärten. När barnet är så här litet mäter man längden mellan huvud och stjärt.

Nerver börjar utformas i hjärnan. Ögats lins och ögonglober börjar bildas. Alla sex gälbågarna är på plats. Näsa och mun har en gemensam öppning.

Kanske var du med när ni tog ett graviditetstest eller så kom du hem och fick höra att du ska bli pappa. Du kanske blir jätteglad och överväldigad men du kan lika gärna bli rädd, nervös och inte klara av att ta in det överhuvudtaget. Det är helt normalt att reagera på alla dessa sätt - du måste ta dig tid att smälta beskedet. Det finns forskning som har visat att det manliga hormonet testosteron höjs när mannen fått veta att han ska bli pappa.

Kontroller och undersökningar

Det är dags att boka tid på mödravårdcentralen. Ring till din vårdcentral, som lotsar dig vidare till en barnmorska. Det första besöket brukar ske någon gång mellan vecka åtta och tio.

v.5

Graviditetsvecka 5

Menstruationen har uteblivit. Med hjälp av ett enkelt graviditetstest kan du få din graviditet bekräftad.

Att få veta att man väntar barn kan vara dramatiskt. Ingenting i livet kan vara så efterlängtat eller tvärtom så olämpligt. På några sekunder hinner man tänka mycket. Att vänta barn påverkar en både psykologiskt och fysiskt.

Ömma bröst är ofta ett tidigt graviditetstecken men som allting inom biologi så varierar det mellan olika kvinnor hur och när detta upplevs. Du kan vara tröttare än vanligt och kan ha ett lätt morgonillamående, en del kvinnor mår under en tid illa hela dagen. Illamåendet är också ett säkert graviditetstecken - när det förekommer. Det är viktigt att påpeka att du som inte mår illa har en lika normal graviditet som de som mår illa!

Vid illamående:

  • Ät lite men ofta
  • Drick vatten
  • Stressa inte
  • Ingefära kan minska ditt illamående
  • Undvik stekt mat, fet mat, kryddig mat, kaffe
  • Det finns mediciner vid kraftigt illamående
Tidigt under fosterutvecklingen har människan en svansliknande bildning i ryggslutet. Den uppstår under vecka 5 och försvinner helt under vecka 9.

I vecka 5 är barnet bara stort som ett risgryn men ändå finns anlag till hjärnan samt ögon- och öronblåsor. Armknoppar syns. Förstadier till lungor, lever, magsäck, bukspottkörtel, sköldkörtel och njurar finns. Gälbågar och gälfickor börjar bildas. Från gälbågarna och gälfickorna utvecklas inner- och ytteröra, ansiktsmusklerna, tungan, halsmandlar, brosken i struphuvudet, sköldkörteln, bisköldkörtlarna och brässen.

Många av hjärnans och nervsystemets funktioner är färdiga - de är viktiga för att bland annat "styra hjärtat" och för musklernas utveckling.

Redan 22 dagar efter befruktningen kan hjärtslagen ses med hjälp av ultraljud. Den lilla muskeln slår 150 - 200 slag i minuten, dubbelt så snabbt som ditt hjärta. Läs mer om fostrets utveckling!

Kanske var du med när ni tog ett graviditetstest eller så kom du hem och fick höra att du ska bli pappa. Du kanske blir jätteglad och överväldigad men du kan lika gärna bli rädd, nervös och inte klara av att ta in det överhuvudtaget. Det är helt normalt att reagera på alla dessa sätt - du måste ta dig tid att smälta beskedet.

Kontroller och undersökningar

Det är dags att boka tid på mödravårdcentralen. Ring till din vårdcental, som lotsar dig vidare till en barnmorska. Det första besöket brukar ske någon gång mellan vecka åtta och tio.

13/6

När jag vaknade var jag tvungen att kolla på vykortet. Hade jag drömt? Men det hade jag inte. De två röda strecken fanns kvar... Jag åkte från Skåne på förmiddagen och drog mig mot Ullared. Hela tiden hade jag bebisen i tankarna... Efter ett par timmar på Ullared, åkte jag hemåt. Med mig i "bagagen" hade jag en present... Jag kan fortfarande inte greppa att jag ska bli mamma. Det är detta jag strävat mot och nu känns det lite mysko. Jag får titta på stickan om och om igen för att försäkra mig om att det verkligen är så. Varje gång jag ser stickan ler jag... JAG ska få en bebis.... Trots detta kan jag inte vara 100% glad. Tänk om det blivit fel på stickan? Tänk om jag inte är gravid... Tänk om jag... Väl hemma igen, testade jag mig igen. Även positivt denna gången. NU kan jag vara riktigt glad!!! Jag ville bara skrika rakt ut, men eftersom det är så lyhört här, så blev det inget med det... Jag slog in paketet och väntade på att Samuel skulle komma hem. Den var ett par lååånga 40 minuters väntan... Efter en snabb dusch var han redo att ta itu med presenten... Jag var helt pirrig i hela kroppen och det bara spratt i mig! Först fann han ett par mörkblå bebissockar. Han suckade lite för jag har pratat mycket bebis under en låång tid... Sen var det 2 bodies och längst ner ett vykort... Han tittade på framsidan, där stickan var påtejpad och log lite... "Vänd på den" sa jag... Han vände på den och läste baksidan; "Hej pappa! Här är lilla jag!" Då fattade han... Jag fick en kram och ett grattis.. Ja, han fick också ett grattis! Samuel ville att vi skulle ta det lite lugnt med att berätta det, men jag ville berätta för våra föräldrar... Jag ringde mamma och pappa... "Hej mamma. Nu är jag hemma.. Du... Nu får du börja sanera huset och röka utomhus." "Varför det" "För om 9 månader kommer vi med en knatte" "Det tror jag när jag ser det" "Du ska bli mormor..." Mamma hade svårt att fatta det, så jag pratade med pappa. Han hade väl också lite svårt att greppa det, men han var lite mer på.. Sen ringde vi Samuels föräldrar... "Hej! Nu är jag hemma... Jag vet inte hur jag ska säga det här, så jag bara säger det... Jag får väl säga grattis till farmor och farfar..." Där fick vi en massa grattis och frågor och mera grattis och ännu mera frågor... Nu var vi gravida... På riktigt...

Positivt

Tänkte ta det från början... Jag har tänkt länge på att skaffa barn. Först i år har jag fått Samuel på min sida. Så i april satte vi i gång och började försöka producera barn. När jag fick första mensen i maj, var det lite jobbigt, men Rom byggdes inte på en natt... Eftersom jag har så oregelbunden mens, så reflekterade jag inte över att jag var sen i juni. 11/6 Syrrans kompis tog studenten, så jag var på hennes studentfest, men det kändes inte bra att dricka alls. Det blev ett glas med cider... Syrran frågade om jag skulle med ut och partaja med alla studenter. Eftersom det inte kändes så bra att dricka, så hoppade jag det. "Jag tror att jag får testa mig innan jag super.." sa jag till henne... 12/6 Dagen efter var det lite party hos en kompis; Linda. Jag tog ett glas vin, men det kändes inte heller så värst rätt. Det kändes helt enkelt fel. När jag smuttat på den ett bra tag, frågades det om jag ville ha påfyllning.. "Nej, tack... Jag är visst 2 veckor sen med mensen, så jag får väl testa mig när jag kommer hem" sa jag lite skämtsamt. Linda , som är höggravid, gick iväg och kom tillbaka med en sticka. "Testa dig nu då!" säger hon och ler. Jajamensan. Det var bara att dra ner brallorna och pinka i en burk. Ner med stickan och det behövdes inga 15 sekunder för att få utslag. Det räckte med typ 5 sekunder. 2 röda streck... Jag är positiv... Jag tänkte inte mycket mer på det, mer än att jag drack saft resten av kvällen. Linda tejpade upp stickan på ett vykort. Puss och Kram stod det på vykortet... Jag och Linda gick in på www.growingpeople.se och kollade hur långt gånget jag var och när förlossning skulle beräknas. Det var ganska fräckt att se.. Jag var i femte graviditetsveckan och min bebis är stor som ett risgryn... Så enligt detta kommer jag att få en bebis 6 februari 2011. Jag kunde inte förlika mig med att jag skulle vara gravid. Jag tänkte att "Kanske rödvin kan störa hormonet..." Måste göra ett test hemma innan jag kunde vara helt säker... Jag bad alla vara tysta om det, eftersom jag inte var 100% säker och dessutom vill jag vara den som berättar... På natten drömde jag om min bebis.. Då var det en pojke...

Dags att skriva dagbok...

"En av tre blivande mödrar tycker att det är bra att skriva dagbok under graviditeten.." Dels för att få ur lite spänningar och funderingar, men även för att det kan vara kul att läsa i efterhand.. Så, jag har tänkt starta en dagbok här. Kanske inte skriva varje dag, men när det finns något att skriva... Och när vi går ut med att vi är gravida, så kommer även bloggen att bli allmän! Jag är 26 år gammal och ska bli mamma för första gången. Min sambo är 28 år och ska bli pappa för första gången. Vi delar på okunskap och vi delar på intresset för det kommande barnet. Vi delar även ett annat stort intresse; scouting. Detta kommer givetvis vårat barn att födas in i. Scout sen barnsben=) Men när ni nu ändå är här; Välkomna att läsa om mitt liv som gravid!