måndag 4 juli 2011

Dålig mamma...

Nu är jag så jävla trött på allas invändningar på hur jag gör och hur jag sköter mitt barn! Om bara folk och fä hade kunnat få för sig att säga rakt ut vad de tycker och tänker och inte snacka skit eller titta snett, så hade det gått så mycket lättare! För sören, jag hade ju t.o.m. kunnat berätta hur jag tänker och varför jag gör som jag gör! Det är inte jävla kul att känna att vissa personer tycker att jag är en sämre mamma än andra. Det är alltifrån mitt val av saker till henne, till vad hon äter, till att inte vilja ha henne 24h/dygn, till vad jag har på henne... Ena värre än den andra. Jag får själv inte längre tycka och tänka som jag vill. Nu måste allting gå efter alla andras pipor.. Tur att Samuel iaf inte är på mig...
.
Jag är en dålig mamma för att Ella fortfarande kan ha strl. 56 och inte har nån dubbelhaka trots att hon är över 4 månader.
Jag är en dålig mamma som inte byter blöja mer än ca 4 ggr/dag (att hon sen inte kissar så speciellt mycket förren det verkligen kissas, spelar ingen roll).
Jag är en dålig mamma för att jag vill åka utomlands en vecka (det är dock helt okej att Samuel åker bort två veckor...).
Jag är en dålig mamma som inte packat ner tillräckligt med saker i skötväskan. (trots att vi är två om det och trots att man kan glömma, så är det jag som gjort felet...)
Jag är en dålig mamma för att jag inte låter vem som helst ge henne vad som helst att äta. (Det är väl helt okej att ge henne macka med ost?!)
Jag är en dålig mamma för att kläderna inte matchar.
Jag är en dålig mamma som inte vill klä henne i rosa, utan föredrar grönt.
Jag är en dålig mamma för att jag klär henne i rosa.
Jag är en dålig mamma för att jag inte tar henne direkt när hon skriker.
Jag är en dålig mamma för att jag tar upp henne när hon skriker.
Jag är en dålig mamma som inte tar upp henne när hon gråter, trots att det regnar och det inte finns nått bättre skydd än barnvagnens suflett...
Jag är en dålig mamma som åker iväg med henne på långturer titt som tätt.
Jag är en dålig mamma som bara har begagnat och ärvesaker till henne.
Jag är en dålig mamma som inte stoppar nappen direkt i hennes mun efter att den legat på golvet.
Jag är en dålig mamma som inte låter henne tugga på andras leksaker; barns som djurs.
Jag är en dålig mamma när jag suktar efter något nytt (trots att jag inte har tänkt köpa det, betyder det ju inte att jag inte vill ha det..!).
Jag är en dålig mamma som inte ammar fullt ut.
Jag är en dålig mamma som inte ger henne ersättning varje mål.
Jag är en dålig mamma som inte orkar gå på aktiviteter med henne varje dag.
Jag är en dålig mamma för att jag gör för mycket med henne.
Jag är en dålig mamma för att hon har egen säng.
Jag är en dålig mamma för att jag inte har henne i vår säng.
Jag är en dålig mamma för att hon inte har fått eget rum.
Jag undrar vad jag möjligtvis kan göra för en bli en bra mamma!

8 kommentarer:

 1. Jag tycker att du är en helt fantastisk mamma, med alla ovan skrivna punkter (och det faktum att jag träffat er tillsammans) till grund.

  Jag tror att folk som tycker att du är en dålig mamma på grund av någon av de anledningarna har alldeles för höga krav på sig själva. Tex att de MÅSTE ha nytt HELA tiden, bästa barnvagnen, snygga kläder som iofs är för små om ett par veckor, såna människor som följer den oskrivna regelboken till döds osv osv.

  Och so what om hon inte har dubbelhaka än? Det är ju viktigt att tänka på figuren ;)

  Ni är bäst som föräldrar till ert barn, det vet jag att du vet, men jag förstår att det är jobbigt att pikas och sneglas på.

  Masssa kramar,
  Minna

  SvaraRadera
 2. Åhhh kära du, det är pga alla dessa punkter du är en fantastisk mamma som man står ut med =)

  SvaraRadera
 3. Ni vet vad som är bäst för erat barn och vad hon behöver, ingen kan säga något om hur ni skall sköta henne. Du är en jätte bra mamma och Samuel är en lika bra pappa till Ella! Bättre kunde hon inte få! Sen kan man inte vara perfekt, att Ella kanske inte går upp som hon ska kan inte du rå för, du gör allt du kan! Dom andra är nog avundsjuka för att ni har en sån söt och underbar dotter :)


  Man ska inte lyssna på vad andra säger även om de kan vara svårt att inte ta åt sig. Ni klarar en nog galant :)

  SvaraRadera
 4. Men herregud, kan folk inte bara låta andra vara?! Varför lägga sig i sånt de inte har med att göra? Ni är de absolut bästa föräldrarna er dotter kan ha. Be personerna dra långt åt ----!

  SvaraRadera
 5. Välkommen till livet som mamma. Oavsätt vad du gör så kommer alltid någon tycka att du gör något fel. Vänta bara till hon är äldre, ska hon dricka saft eller inte? När ska hon få börja med godis/bulle? (räkna inte med att alla tar dina beslut som lag utan gärna själva lägger sig i när du inte ser). Du kommer själv inte få bestämma vad barnet ska lära sig och när och när du säger nej kommer du troligen få en blick som säger "löjliga förstagångsmamma". Satsa på att prata igenom alla beslut med Samuel så att ni sedan kan stötta varandra när andra ska prata omkull ERA beslut runt ERAT barn. Ni bestämmer och ni tar era beslut utifrån vad ni anser vara bäst för ert barn vilket då alla andra får acceptera.

  SvaraRadera
 6. Du är en bra mamma, vad alla andra sen tycker ska du skita i. Är det släkten som säger något, så be dom fara åt helvete, för det är erat barn och inte deras.Många kramar från din mor.

  SvaraRadera
 7. Kom ner till skåne och var dig själv, Här är det ingen som lägger sig i NÄR VAR OCH HUR du gör.
  Klädsel: blandade färger som alltid.
  MAT:vad du själv vill ha och inte vad andra vill
  Stor Kram

  SvaraRadera
 8. blir förbannad och ledsen. håller med din mor. det är NI som är föräldrar och det är NI som känner ER dotter bäst. men lika bra att vänja dig. jag får fortfarande höra pikar och grejor. så tröttsamt och ledsamt...

  kram

  SvaraRadera