torsdag 13 september 2012

Ellas sommar!

Ett tag sen jag skrev nu..
Mycket har ju klart hänt sen april, så jag får helt enkelt ta det från början...
Det började med att vi flyttade. Ellas "eget" rum med kontor, ersattes med Ellas EGET rum. Hon har fått ett helt eget rum till sina saker; leksaker, kläder och annats smått och gott. Det är inte världens finaste rum, men vi har ju inte riktigt kommit in i vardagslunken än, trots att vi nu bott här i nästan 3 månader. Pengarna har inte riktigt funnits för de där extra sakerna. Så isf att uppdatera leksakshyllan till en vit expedithylla, så får hon ha kvar den gamla sletna träfärgade hobbyhyllan. Men det går ju det med! Det är snart jul, tänker vi=)

Eller ja... Pengarna finns, men vi har först och främst hållit hårt i dem för bröllopet, så att vi inte skulle stå barmarkta.. Nu efter att bröllopet är betalat och så, så vet vi vad vi har att röra oss med. Tyvärr ska ju då dessa pengar gå till bland annat;
* Uppdatera värmekällan
* Trappa upp till våning 2
* Våning 2
* Tapetsera om hela huset
* Lägga nytt golv i hela huset
* Kamin
* Nya badrum
* Helt nytt kök
* Glasa in verandan
* Ev en balkong
* Nya garderober
* Göra altan på framsidan
*...
Undra om jag glömt nått...
I vilket fall som helst, så kanske inte pengarna ska gå till att i första hand byta ut det som redan finns. Som en leksakshylla...
Fast. Det blir ju lite mer barnrum med tiden. Trots de knallgula väggarna... Jag är en jävel på att komma undan "billigt". Ebay och vänner är guld värda! En av vännerna skulle slänga en garderob och på dörren där satt ett par älvor. Dessa frågade jag om de skulle behålla eller om jag, ifall de skulle kastas med, kunde ta. De sitter nu på Ellas garderobsdörr och hon är JÄTTESTOLT! Hon visar gärna upp dem för alla som kommer=) Kul att det blir mer personligt för henne med! Tack så jättemycket Martina!!
Vi fick även en hel del saker med i husköpet. Det har blivit lite vår jargong i sommar; "Det ingick i köpet". Vi fick bland annat med en loftsäng. Då jag lovat en annan kompis sängplats precis när som helst på dygnet och året, så var det ett perfekt tillskott! Den står nu i kontoret. Men skrivbordet under sig! Och kompisen kan komma precis när den vill! Och känna sig som hemma=) En säng står till dig! 

Självklart får man klippa gräset och kratta när man har skaffat sig ett hus och så är det även här.. Barnarbete?


En bit in på sommaren åkte vi utomlands! Ellas första utomlandsresa!


Vi åkte 2 bilar till Göteborg och tog färjan över till Fredrikshamn, där vi fortsatte vår resa lite söderut. Till Holstebro! Där bodde vi fredag-söndag. 10 dagar.. På scoutläger! Största problemet där var inte språket! Det behärskade Ella perfekt! Hon hittade MASSOR med nya lekkamrater! Det var bara att släppa henne, så gick hon till sina barnvakter=) Nej, problemet var värmen.. Man ska inte klaga, men när det är strålande sol och ingen skugga, blir det lite jobbigt. Speciellt om man är en liten flicka, som helt plötsligt tappar sin solhatt.. Den kom aldrig tillbaka... Som tur var hade Samuel tagit med solkepsen, men den såg ju för jävlig ut! Jag tog med mig ett gäng och åkte in till Holstebro och shoppade en ny, JÄTTEROSA, solhatt=)

På väg till Danmark! Spännande med båt=) 
Ella spanar ut över Göteborg när vi lämnar landet! Invigning på lägret..
Det blev bad av dockan i diskbalja och bad av Ella i diskbaljan. Svalkade gott!
"Bu-blää"- Helikoptrarna åkte över området flera gånger om dan!


Avslutningen! Ella vevade sin napphållare och lyssnade på översättningen av allt prat- från Danska till Engelska!
Dags att ta sig hemåt! Eftersom vi inte fick köra in bilen på området, så packade vi ner ALL vår packning- egen och gemensam- på en liten kärra och Ellas vagn och sen gick vi till bilarna. Ella höll sig URBRA på vagnen=)


Efter scoutlägret var det full stress inför bröllopet! Speciellt jag stressade på och körde fullt ut. Som tur var hade jag fått ledigt en hel vecka innan bröllopet, så vi passade på att försöka slappna av.Bröllopet blev jättefint och Ella var allt med. Viktigaste ju! Eller ja.. Nästan...

Ella och Samuel gick in först. Jag var först lite osäker på att sätta på Ella en svart klänning, men det blev jättebra!Strax därefter var det dags att bli stor. Ella började på förskola! Självklart den bästa i hela kommunen och ja, jag har testat nästan alla! Fördelen med att ha jobbat som timvikarie på massor av förskolor! Jag vet precis vilka jag skulle kunna tänka mig sätta mitt barn på och vilka jag absolut inte skulle ha henne på.. Och Vilda Tilda är i särklass den ABSOLUT bästa! Enda nackdelen är att farmor jobbar där. Ella är sjukligt svartsjuk... Illa=)
 Ella cyklar på Tildas "hl-la"!Självklart har ju sommaren även bjudit på ett par svängar till stugan!


Ella myser i hammocken med vovven! Den har varit med sen jag var typ 10=) Ella gillar den mer än vad jag gjorde.. 

 Fånga bubblor!
På tal om att bli stor.... Ella är ju en naturbegåvning på bilkörning! Kolla in bruden med koll! Det tar inte lång tid förren hon har körkortet i handen=)
Detta var lite vad vi pysslat med i sommar. Ska försöka hålla bloggen liite mer uppdaterad=)  

1 kommentar: