torsdag 21 april 2011

21 april

Världens goaste små fötter!

onsdag 20 april 2011

20 april

Ellas mamma blev glad när Ella fick en fårskinnsfäll av sin farmor och farfar..
Eftersom Ellas mamma beställde ett barn som gillar kameran och älskar vara med på bild, så fick hon massa ideér. Idag slog hon slag i saken och tog fram fällen och kameran samtidigt!
Resultatet?
Helnöjd=)

tisdag 19 april 2011

19 april

Pappas tutte funkar med!!
På gott och ont..
Gott; jag kan åka iväg utan att ha henne med mig.. =)
Ont; Nu är det inte bara jag som sköta maten.. =( Efter kvällsmaten somnade Ella på sin pappa. Ja, hon sover kanske inte som andra barn, men sen är hon ju dotter till mig, så... =)

söndag 17 april 2011

17 april

Ella har fått så många kompisar!
Förra helgen träffade hon på klanen Westlin och fick 2 nya polare. Den ena ville bara ge henne spö. Antagligen sätta henne på plats. Han är ju mycket äldre! Ett helt halvår, så hon har ju inte så mycket att säga till om=)
Den andra var helt förlorad i Ella. Hon gav henne nappen när hon grät, hon klappade på henne, pussade på henne och vilken lycka i ögonen när hon fick hålla henne!!
Ella och Johannes kilar stadigt=) Ella och Daniella myser!
.
Vi träffade även på Gustav, oxå ett halvår äldre, som ville pussa på henne. Men de får de vänta ett tag med!
Sen har vi Wilma som blev lite blyg i början. Men sen blev det både pussar på Ella och hålla Ella och dela med sig av sin lekmatta att sprattla på!
Nu väntar vi bara på att ta oss upp till Sandviken så att hon får träffa Robin..
Sen kommer hon få lite yngre kompisar med, så att hon kan sätta dem på plats! Åsas lilla Brynolf/Hildegaard och kusinen Elias, som båda kommer till sommaren..
Finns det fler kompisar hon träffat på?!
Hm.. Tror inte det...

onsdag 13 april 2011

13 april

Den som säger att de har lite svårt att åka tåg pga barnvagn;
Tro dem!!!
Jag var nere i Skåneland i helgen. Tåg från Göteborg till Lund, där byte till Hässleholm. Vagnsinsatsen passade perfekt på sätet, så ner till Lund var det inga som helst problem! Det var först i Lund problemet uppkom..
Att få upp vagnskarossen tog sin lilla tid, sen packningen... Fick hjälp av en snäll medresenär att bära en väska. När vagnen sen skulle ut stängdes dörren 2 gånger för mig. 3:e gången jag öppnade dörren satte jag vagnen i vägen så att den inte skulle stängas igen. Jag hade precis fått vagnhjulen på perrongen när tåget började rulla och jag satt på huk kvar i tågvagnen (hade ju precis fått ut vagnen från de där jäkla jobbigt höga trapporna). Som tur var, fanns där en underbar man på perrongen som fick tag på vagnen, annars hade den vält med Ella i.. Fi fan...
Jag gick runt som en yr höna ett tag på stationen i Lund. Kanske lite halvchockad efter vagnsincidenten.. Men sen var jag tillbaka igen.
Nästa gång ska jag vara uppe tidigt och vara först ut!!!
Passade på att suprisa Carro på hennes 25-årskalas. Skickade ett sms dagen innan och sa att hon skulle få världens bästa present; snuffsa på Ella. Men hon hade inte trott att vi skulle ner.. Så när jag knackade på och hon såg att det var jag, så blev hon så rörd att hon började gråta.. Sen höll hon beslag på Ella nästan hela kvällen. Förutom en sväng när hon var hos pojkarna... Hon charmade brallorna av alla!
Tur att hon snart ska ner igen, så de får gosa mer med henne! =)
Lät henne lukta på saker. Snuset luktade inget särskilt.
Men champagnen!
Hon låg och halvsov, men när glaset kom till näsan, spottade hon ut nappen, gapade, tog tag med båda händerna om glaset och drog ner det mot munnen! Jäklar vad vi skrattade..! En liten finsmakare vi lyckats få fram =)
Mormor och morfar fick kvalitetstid med Ella! Jag var lite orolig hur hunden och katten skulle reagera, men det gick bra. Moa luktade lite på henne, sen var hon inte så intressant längre. Men sen är ju Moa både halvdöv och halvblind så...
Tjoock däremot.. Han gillade henne inte så mycket. Tror att hon gapade för mycket för hans tycke (och då var Ella väldigt lugn och skrek knappt på hela helgen..). Kul var dock att se att Tjoock var lika stor som Ella!

onsdag 6 april 2011

6 april

Jäklar vilket dåligt kom-ihåg jag har! Flera gånger glömmer jag bort det jag ska göra för att komma på det betydligt mycket senare. Eller något som jag ska säga eller fråga.. Nope. Totalt bortglömt... Förr kunde jag ju säga att "ja, då var det väl inget viktigt", men det funkar inte riktigt så nu.. Även viktiga saker glöms bort..
Suck... Börjar bli senil...
Eller snarare mer senil än vanligt... =)
Var med Ella på BVC igår; drop in... Hon har ju varit lite hängig ett par dagar. Vi har haft fullt upp inför scouternas loppis, så det kan ju ha varit det som slöade ner henne och lördagens loppis kan ha slått ut henne totalt. Näsan har runnit på henne ett tag, men även ena ögat började gegga och sen sov hon så otroligt mycket. Nästan hela lördagen spenderade hon sovandes. Kunde knappt mata henne, för hon sov så mycket.
Hennes navel hade med börjat spöka. Navelsträngen är av sen ett par veckor tillbaka, men hon har haft en "kula" på naveln som har varit ganska otäck att tvätta. Denna skulle inte trilla av, utan sitta kvar hela livet.. Navelmelanom eller nått liknande hette det.
I lördags morse var naveln helt varad. En jättevarkula satt på naveln. I måndags blev den lilablå, för att sen gå tillbaka till rosa och i tisdags var den svart och skrumpen. Tisdagar är dock drop-in på BVC, så jag tog ungen i vagn och gick en sväng ner till torget och BVC. Resultatet; navelkulan kommer trilla av, hon har troligtvis en liten infektion i kroppen som gör näsan och ögat rinnande och hon går upp lite snålt i vikt. Bara 80g på en vecka... (från tidigare ca 200g/vecka...) Kurvan såg lite konstig ut när den går tvärt uppåt och helt plötsligt inåt... Får se om läkaren säger något mer om det på torsdag när vi träffar honom..
Bilderna på Ella kom igår!
Vi framkallade lite bilder på henne, dels inför dopkorten, dels för bilder till hennes mor-o farföräldrar och dels för hennes album som stannat av pga brist på bilder. En av bilderna är en bild som kommer vara med i tidningen "föräldrar och barn". Slänger in en bild på Ella, knappt ett dygn gammal och med en JÄTTEMJÖLKMUSTASCH! =)

tisdag 5 april 2011

5 april

Idag är det exakt 1 månad sen Ella fick träffa sin mormor och morfar för första gången. Ja, det var ju klart första gången de fick träffa sitt barnbarn. En sån liten plutt hon var då. Endast en vecka gammal...
Än en gång lyckades Ella smälta lite fler hjärtan! Jag tror minsann att hon inte bara kommer ha sin pappa lindad runt sitt lillfinger utan även sin mormor och morfar!
Vi passade på att ta en middag med nästan hela tjocka släkten, när den nu ändå var samlad=) Ella med mamma och pappa, mormor och morfar och farmor och farfar.Hon är verkligen centrum för oss alla!
Jag får passa på att ta många bilder på henne, för jag fick reda på att det finns bilder på Ella både här och där hos hennes morföräldrar. Även på morfars jobb är en bild på henne! Men det är så det ska vara! Massa bilder!!

måndag 4 april 2011

4 april

Stackaren.. Hon är verkligen helt slut.. Det var antagligen ett par tuffa dagar inför lördagens loppis, för hon var inte riktigt på topp. Lördagens hela dag i kyrkan tog musten ur henne. Hon sov en hel del under dagen och åt inte lika bra som vanligt... Natten till söndagen sov hon dessutom 7h i sträck... Vi tog en lugn dag igår och hon och jag har tagit det väldigt lugnt idag med. Men hon har sovit nästan hela dan. Hon vaknar till och äter lite och somnar sen om igen... Bara vid enstaka tillfällen har hon varit vaken lite längre stunder... Får nog ta ner henne till vårdcentralen i morgon.. Det är ju konstigt att hon bestämmer sig att sova nästan hela dagen när hon är 5 veckor och inte gjort det tidigare... Men hon får sova när hon vill, så får jag ta vakenstunder på natten om det skulle behövas... Min lilla skatt kanske har blivit eller är på väg att bli sjuk...

fredag 1 april 2011

1 april

För 1 månad sen fick vi ta hem vår lilla skatt!
Tänk va tiden går fort.. Känns som om det var förra veckan vi fick åka hem.
För exakt en månad sen fick Ella träffa sin farmor, farfar och lillfarbror för första gången.. Om det fanns mer hjärta att smälta på det stället, så lyckades hon göra det!
Vi överraskade dem med ett oanmält besök.. Ingen var hemma, men när Samuel ringde och frågade var de var, för vi stod utanför, åkte de hem med en gång!