tisdag 22 mars 2011

22 mars

Dopplanering på hög nivå!!
Sa till Samuel att jag inte skulle göra ett dugg igår. När det väl kom till kritan hade jag gjort jättemycket! Jag började planera dopet och det är inte så lite att planera som jag trodde. Datum, präst, gästlistaoch fika.. Eller?!
Nej, då ska det planeras sånger, faddrar, musiker osv, osv.. Ett helt företag! Tur att det är ett tag kvar. Framkalla lite bilder till inbjudningskorten (som jag självklart måste göra själv...), komma på vad som ska stå i inbjudan, dubbelkolla gästlista (kanske dumt med 95 pers+ församling och eventuella scouter..), budget på mat/ fika.. Suck..
Som tur är får vi pastorn vi vill ha. Annars hade vi fått vänta..
Jag har även fått det ärofyllda fria händer om musiken. Så jag scannar internet efter bra dopsånger. Har redan 5 stycken, men sen ska det kanske in någon psalm med och jag som inte är som alla andra vill inte ha "tryggare kan ingen vara", så då behöver jag leta upp lite nya... Vilken dopklänning? Hans eller min? Troligtvis blir det en dopgudstjänst, så då komme lite församlingsmedlemmar och lite scouter oxå, så det får vi räkna med när det kommer till mat/fika.. Delegering... Vem kan vi delegera ut saker till? Jag har inget emot att delegera, men vad skulle vi kunna få hjälp med? Tårtan, smörgåstårtan, baka kakor?
Nej, det är inte det lättaste..
Eller.. Egentligen har jag fått fria händer när det handlar om hela dopet.. Jag planerar, tar lite hjälp av Samuel där jag fastnar och är det något han inte tycker är vettigt, så får han banne mig komma med bättre förslag=)
Fast det är ju lättare att jag börjar planera när jag ändå är hemma.. Lite svårt att planera dop samtidigt som man jobbar... Och dessutom tycker jag att det är förbaskat skönt att ha kollen.. Det är ju trots allt på det sättet det blir som jag vill ha det...
Några förslag?!

3 kommentarer:

 1. Ingen dans på rosor att planera dop inte. Tänk att så många vill se en liten bebis få vatten på huvudet. Jag kan förstå det dock.
  Hur många namn blir det? Och vilka?

  SvaraRadera
 2. Jag säger: skit i dopet =) Låter sjukt jobbigt!

  SvaraRadera
 3. Po; Jag vann, det blev 3=) Ella, Sofia, Rebeeca heter hon numera.. Var dock inte det lättaste att enas om "rätt" namn...=)
  Bara lite vattenskvätt kvar nu..

  SvaraRadera