måndag 7 mars 2011

7 mars

Fy sören vad svårt det är med namn!
Ella har varit ett namn som varit på tapeten sen vi började prata barnnamn för 100 år sen. Vi var dock väldigt insnöade på Vanessa som flicknamn väldigt länge. Egentligen var det Vanessa hela vägen fram till kanske månaden innan hon föddes. Då kom vi ifrån Vanessa och mer in på Ella. Och väl ute, var hon absolut ingen Vanessa... Ellen var också ett namn som låg högt i kurs, tills dess att vi hörde en kvinna ropa på sitt barnbarn, som hette Ellen, på smålänsk dialekt.. Där försvann namnet Ellen... Men Ella blir det. Då kommer nästa "problem".
Ett eller Två mellannamn?!
Jag tycker två, Samuel ett...
Vilket/vilka namn..?
Jag försökte få in Meja, men det lät lite fel med Ella, Meja, ..... Så det blir det nog inte.. Sen ville Samuel ha ett släktnamn. Men det finns inte så många fina sånna... Jag fick honom ifrån det spåret, när jag föreslog att vi skulle ta ett bibliskt namn.. Han sa med en gång att det var en bra idé! Och kom med förslaget Rebecca. (Rebecka, Rebekka, och så vidare, och så vidare...) Och det lät så bra!!
Ella, Rebecca funkar ju toppen! Men jag vill ändå ha in ett tredje namn.. Men vilket?! Har testat med massor av namn. Hanna, Vilda, Freja, Meja, Maja, Io.. You name it! Men det är inte lätt. Tur att vi har ett tag till på oss att bestämma oss för vilka namn det blir... Vem vet? Det kanske blir en liten Harriet till slut=)

2 kommentarer:

  1. ha ha. ja du är nog skapt till att föda barn :) hoppas att min nästa inte är lika utdröjd dock :) härligt att ha en blogg till att läsa. med massa fina bebisbilder :)

    kram

    SvaraRadera
  2. Sofia.
    Ella Rebecca Sofia.

    SvaraRadera