tisdag 18 januari 2011

18 januari

Skulle på kalas till Tjörn idag... Det blev aldrig så.. Jag har gått och spänt mig hela dan och bestämde mig för att åka till Fröja för att rådfråga en barnmorska om trillningen.. Det har känts som om magen är öm och knatte har inte rört sig lika mycket som han/hon brukar.. Så jag tog vägen förbi efter jobbet.. Efter att jag varit där och pratat med min barnmorska så kom jag hem till Samuel och gav honom 2 val..
1. Jag kör dig till Tjörn eller 2. Du följer med till NÄL. Samuel trodde först det värsta, men efter att, genom tårarna, lyckas få fram att det inte var så, lyckades jag lugna mig lite och berätta att de gärna ville att man skulle kolla upp så att allt var bra när man trillat eller krockat.. Han tyckte inte att det var så mycket val, utan ringde och sa att vi inte kunde komma för vi skulle till NÄL och sen åt vi lite och klockade vägen..
45 minuter från dörr till dörr i nuvarande tillstånd. 20:-/ dygn, mån till fre 8-18.. Inte så värst långt att gå från parkeringen heller. Det gillar vi=) Sen var det tester.. Fick höra på hjärtljudet i säkert en halvtimma. Första gången hjärtljuden försvann, blev både jag och Samuel fundersamma, tills vi kom på att det var för att bebisen rörde på sig.. Men hjärtljuden såg bra ut! Samuel testade fåtöljen och kom fram till att han nog kunde somna i den... Med nackkudde.. Sen var det dags att träffa läkaren och hon tog ett ultraljud.. Höll tummarna för att hon inte skulle avslöja om det är en pojke eller flicka. Men vi fick se hjärtat, lungorna, revbenen, händer/fötter och moderkaka.. Allt såg bra ut! Hon mätte fostervattnet och det såg också bra ut! Toppen! Snacka om att få sina nerver lugna!
Men det är nog inte alla som gör 4 ultraljud=)

1 kommentar:

  1. kul med många ultraljud, fick också göra det fyra ggr, men sista gången såg man inte alls mycke för han va så stor, gjorde det i vecka 41, var också jätte nervös utifall hon skulle säga var det var elr försäga sig om det var en flicka elr pojke, hon frågade bara vad vi trodde att de var, och vi sa flicka.. Men där hade vi fel :)
    Så om du går över tiden med viss många dagar så blir de nog ett femte för dig :) Men hoppas du slipper gå över !
    Kramar

    SvaraRadera